Brisbane en familie - Reisverslag uit Toukley, Australië van Henk Ruijsch - WaarBenJij.nu Brisbane en familie - Reisverslag uit Toukley, Australië van Henk Ruijsch - WaarBenJij.nu

Brisbane en familie

Door: Henk

Blijf op de hoogte en volg Henk

20 December 2006 | Australië, Toukley

Hoi allemaal,

De laatste keer dat jullie wat van mij hoorden zat ik in Cairns. Ben vorige week woensdag naar Brisbane gevlogen waar ik laat in een hostel aankwam. Dit was een leuke plek omdat ik, zittend op de veranda, Robbie Williams luid en duidelijk kon horen. Was hemelsbreed nog geen kilometer van het stadion af. De dag daarna Ingrid ontmoet de kennis die ik ken van China vorig jaar. Ze heeft me de stad een beetje laten zien en ik heb haar man ontmoet. Ik heb drie dagen bij hen doorgebracht in hun schitterende huis met een mooi uitzicht over de Brisbane river. Zondag ben ik opgepikt door een andere kennis (Sue) en ze heeft me maandag op de bus gezet die me naar Sydney bracht. (16 uur bwuuhhh).

In Sydney de trein gepakt die me naar Warnervale bracht even ten noorden van Sydney. Gerrit en Henk (twee neven van mij) hebben mij hier opgepikt.
Gisteren bijna de hele familie weergezien. Was wel leuk weer na 15 jaar.
Morgen ga ik met mijn Oom mee naar waar hij woont, en het plan is om voor de kerst nog richting Melbourne te reizen.

Het volgende verhaal zal wel na de kerst komen dus ik wens een ieder een prettige kerstdagen.

Even over de kerst hier. Ik heb het kerstgevoel niet. Het is heel vreemd om in korte broek en t-shirt deze dagen van het jaar te beleven. Er zijn wel veel kerstbomen hier maar de versieringen zoals in Holland met allemaal verlichting zie je hier minder.

Nou tot gauw, en no worries.

Henk

• 20 December 2006 - 09:06

Gerda:

Hoi Henk,

Zo te lezen heb je er al aardig wat kilomters opzitten. Ben helemaal jaloers, lijkt me echt geweldig!
    Het is hier echt kerstweer, grauw en mistig, dus geniet er maar van daar in de zon.

Hele fijne feestdagen, groetjes, Gerda

• 20 December 2006 - 09:23

Dienke:

Hoi Henk,
    inderdaad, van een white christmas zal het wel helemaal niet komen (hier ook niet). Fijne dagen & natuurlijk nog een paar heerlijke maanden in Australie gewenst!
    Dirk en Dienke

• 20 December 2006 - 11:32

Eric En Wilma:

He Henk

Even ook van onze kant laten weten dat wij je volgen op interpret.
    Al bijna op de helft zodat het aftellen al zo weer gaat beginnen.(brrrrrgggggg)
    Nog veel fun daar Goede kerstdagen en Jaarwisseling Tot in 2007
    Groetjes Eric en Wilma

• 20 December 2006 - 15:29

INGRIDENTON:

Henk hier een berichtje van ons, we hebben niet eens gluwijn gedronken op de gezellige Loosekerstmarkt, dus we hebben je wel zeker gemist. Ja, en in een "paar" uur ben je weer terug bij af,na al die km.voet-bus-zwemtochten ineens weer in het zuiden.Een kerstsfeer "winterweer" is hier niet aan de orde, met iets gestuurde zon van jou kant mag het van mij zo blijven.Het is wel grauw en mistig dus de lichten in de Kerstboom moeten het sfeertje gaan brengen.
    Henk, voor jou "nog meer" fijne dagen en een goed leven in 2007.

• 20 December 2006 - 17:26

Gerrit En Gerrie:

Ha Henk,

we wensen je fijne, zonnige kerstdagen!
    Een hartelijke groet uit Wesepe, ook voor je australische familie!

• 20 December 2006 - 17:33

Gerrit En Ina:

hoi henk

wij wensen je vanuit bathmen fijne kerstdagen en op naar de tweede helft van je reis

groetjes gerrit en ina

• 20 December 2006 - 20:59

Henny Bouwman:

Hoi Henk,
    Ook wij wensen je fijne feestdagen toe dit jaar geen rollade en ijstaart je kunt het voor een jaar wel missen.
    Veel gezondheid voor 2007 toegewenst.
    Groetjes Ut Battum,
    Teunis en Henny Bouwman.

• 21 December 2006 - 18:43

Willy En Bennie:

Hallo Henk,wij lezen je berichten met intresse en bewonderen je foto's.Of je daar ook in kerst- stemming bent betwijfel ik,maar we wensen je fijne kerstdagen,een goede jaarwisseling en een fijne verjaardag.
    Groeten en reis wél,Willy en Bennie.

• 22 December 2006 - 09:19

Janet En Gerrit:

Vanuit Falkenhain gemütliche Kerstdagen toegewenst, een fijne verjaardag en een goede jaarwisseling met de beste wensen voor het nieuwe jaar

• 22 December 2006 - 21:33

Jan En Maria:

Hé Henk, Eindelijk weer eens een berichtje van ons. Een warme kerst voor jou! Doet me denken aan: On the beach, van Nevill Shute. Apart sfeertje. Niet echt kerst, maar dat boeit ook niet echt als je zo'n mooie reis maakt!?
    Mooie foto's, mooie vergezichten en mooie inzichten? We wensen je een voortvarend en uitdagend 2007, maar eerst nog een bijzondere verjaardag. We zullen op je proosten. groetjes uit Onderdendam, waar ook het bier nog steeds koud staat!

Proost, Jan en Maria

• 22 December 2006 - 23:08

René Van Nijkerken:

Sydney has a wonderful christmas time.
    (Paul McCartney)

Groeten,

René

• 23 December 2006 - 14:07

Bertus:

ha die henkie daar ben ik weer met een nieuwe computer de oude was kapot en mijn reperatuer was met vakantie van daar een nieuwe nog pretige feestdagen en pasop met vuurwerk dat zal daar wel harder KNAPPEN dan die rommel hier en vuurwerk en wijn geeft venijn en hoofd pijn

• 23 December 2006 - 14:12

Bertus:

was ik bijna vergeten alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag ouwe we nemen er maar vast een paar want op jou wachten duurt toch te lang de mazzel en tot mails

• 24 December 2006 - 14:39

Jacques:

Nog van harte gefeliciteeerd met je verjaardag, en ga vooral door,met alles wat goed is.
    En gezond weer een keertje terug komen in 2007

• 24 December 2006 - 18:56

Gerrit Dinie En Kids:

We wensen je prettige kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

• 24 December 2006 - 18:57

Gerrit Dinie En Kids:

en alvast gefeliciteerd met je verjaardag!

• 24 December 2006 - 20:53

Erik En Janneke:

hoi henk
    wat leuk om al je verhalen te lezen wij wensen je prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling
    en nog heel veel reisplezier
    groetjes erik,janneke,marlon en lieke

• 25 December 2006 - 12:52

Martin, Ria En Batje:

Hoestie (ugge-ugge).

Vanuit een druilerig Dortherhook wensen we je alvast een zonnige verjaardig.
    So vedan do.
    Een onvergetelijke jaarwisseling.

• 25 December 2006 - 15:36

Bertus En Dien:

plezierige kerst, en een goede verjaardag en een goed 2007 groeten oom bertus en tante dien.

• 25 December 2006 - 17:49

J.S.N.R. Beltman:

Hallo Henk, ook hier is het zo warm dat we met kerst in de korte bokse kunt lopen. Hier is alles goed en wensen jou goede feestdagen toe, en alvast gefeliciteerd met je verjaardag. veel geluk en gezondheid toegewenst.
    Groeten uit Lochem.

P.S. Is het daar nu eerder 2007 dan hier, of duurt 2006 vopor jou een dag langer ???

• 25 December 2006 - 18:21

Jawin En Jeanet:

He Henk!!

We hebben nu via het Loos Alarm ontdekt waar we je website kunnen vinden. Wat een verhalen, zeg! Geweldige dingen maak je daar mee, leuk dat je er ook wat foto's bij kan plaatsen!
    Vanuit het koude en grauwe Venne wensen wij je nog heel veel plezier bij alles wat je nog gaat zien en beleven en natuurlijk fijne en warme feestdagen (ja, een beetje laat...)en veel geluk voor 2007 gewenst!

Vanaf nu blijven we je een beetje volgen.

Jawin en Jeanet

• 26 December 2006 - 10:28

Sienna:

hoi ben ik weer ik wens je fijne kerstdagen en een gelukig nieuwjaar

doeg tot later

• 26 December 2006 - 11:58

Herman,Géke V & Kids:

Henk,
    Wij wensen je een voorspoedige reis, en een goed en gezond 2007

• 27 December 2006 - 18:47

Hoentjen Laorne:

Dag Henk,
    We zijn je al enige tijd aan het volgen. Mooie verhalen en geweldige foto's. Mooie bloemen vooral die wou ik ook wel in mijn tuintje. We wensen je nog heel mooi vervolg van je reis. En voor oud en nieuw niet te hard knallen, want dan vliegen alle dieren ervan door.
    Een goed uiteinde en een voorspoedig 2007.
    Groetjes Gerrit,Dianne en de kids

• 28 December 2006 - 10:22

Mantle 5 En Half:

Hoi Henk,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Grappig is je ben er 10 uur eerder jarig in Oz dan in NL! Hoeveel kaarsjes staan nu op de taart?

18 uur in de bus, bochtje hier bochtje daar. Wij waren het vergeten. Je kunt veel beter op een boot zitten. Melbourne – leuke stad. Trams, ja daar moest ik wel aan wenen. Ik dacht dat die alleen in Europa waren. Zit Tasmania ook in je reis, of sla je die wel over? Ben je nog naar een Australian football wedstrijd geweest (footie heet het daar volgens mij). Is wel een keertje leuk om te zien. Ik snap er niets van de regels maar je leert het net zo snel als je het vergeet! Ga je ook op een wijn toer. Tussen Melbourne en Adelaide liggen er veel wijn plantages. Fiets je nog? Er zijn leuke fiets/wandel routes bij “Gippsland Lakes”. Het is wel ver en je moet wel terug op het bochtje hier bochtje daar weg om daar te komen. Ik zag dat auto’s moeilijk te huren zijn. Kan je geen motor huren?

Thuis - Wij hebben nu een puppy thuis. Beide van ons lopen rond met een doekje. De kinderen vind het wel leuk. Ben een weekje vrij, dus een week vol klussen. Kerst was redelijk stil. Wij hebben niet zo veel gedaan, en bij jou? Wel, Henk wij gaan nu afsluiten. Waarschijnlijk tot volgend jaar. Alvast een goed jaar wisseling toegewenst en een gezond, goed 2007!

The Mantle 5,5