Eindpunt bereikt - Reisverslag uit Cairns, Australië van Henk Ruijsch - WaarBenJij.nu Eindpunt bereikt - Reisverslag uit Cairns, Australië van Henk Ruijsch - WaarBenJij.nu

Eindpunt bereikt

Door: Henk

Blijf op de hoogte en volg Henk

12 December 2006 | Australië, Cairns

Hallo allemaal,

Het is een lange tijd geleden dat jullie wat van me hebben gehoord. Geen tijd, geen zin, duur Internet je mag het zelf invullen.

Nou daar gaat ie dan.

Vorige week maandag (04 dec.) heb ik laat in de avond het benauwd warme Cairns bereikt. Het einddoel van mijn reis langs de Oostkust.
Heb daarvoor een week !! in Mission Beach gezeten. Heerlijk hostel en aardige mensen.
Helemaal niks gedaan op een paar wandelingen na. Zwemmen en luieren en 's avonds met zijn allen rond het kampvuur.
Heerlijk.

Maar zo anders is het nu. Ik ben net terug van een tripje van vier dagen. Helemaal zelf georganiseerd. Ja ja. Heb een auto gehuurd (als je dat doet wordt je hier flash packer genoemd)en ben naar het noorden gereden. Cape Tribulation was het eindpunt. Lekker op een camping gestaan in het tropisch regenwoud. Wel enge geluiden 's nachts. Stond daar ook wel een beetje alleen.
Een schitterende boottocht gemaakt op de Daintree River maar geen crocs gezien. Wel een slang. En koeien. Ha ha.
Een prachtig gebied is dat. Kan het iedereen aanraden.

Daarna ben ik weer naar beneden afgezakt en het binnenland ingegaan.
Atherton Tablelands heet het gebied. Beroemd om zijn vele watervallen. Als je er zeven op een dag ziet is het wel genoeg. Wel slecht weer tijdens mijn waterfallday. Maar zeer de moeite waard.

Heb daarna een theeplantage bezocht. Rondleiding gedaan. En omdat het zondag was, en er niet gewerkt werd, mocht ik overal dichtbij komen en opklimmen. Zeer interessant.

Op de terugweg naar de camping staat er ergens een bordje met Red Cedar. Dat zijn hele grote bomen. Henkie wil dat dus wel zien. Een smal weggetje in tussen weilanden door. Weggetje wordt smaller, asfalt wordt gravel en weiland wordt bos. Na een kilometer of tien een parkeerplaats. Auto uit rugzakje op en het bordje lezen wat daar aan de kant staat. Blijkt de enig overgebleven Red Cedar te zijn in OZ en die ga ik dus zien in al zijn pracht. Verder lezen, het is 25 minuten lopen. Mmm, lekker. Verder lezen . . .en dan komt de desillusie. De o zo machtige honderden jaren oude woudreus is geveld door . . . .cycloon Larry die hier afgelopen maart heeft huisgehouden. Bwuuhhh, da's balen. Ik heb geen zin in omgevallen bomen. Al heel veel gezien de afgelopen tijd.

Ja die cycloon heeft zijn sporen achtergelaten. De hele bananenoogst is ook verloren gegaan. Ze zijn ook schreeuwend duur hier.

De dag erna nog een koffieplantage bezocht. Geen rondleiding gedaan. Wel heerlijke koffie gedronken.

Ben ook nog in Kuranda geweest. Ligt in de bergen vlakbij Cairns en is beroemd om zijn waterval (Barron Falls). Er loopt twee maal per dag een historisch treintje naar toe. Onderweg stopt die bij de waterval. Net als ik daar ben stopt er dus ook een. Ik ben even de weg kwijt. Het lijkt Tokio Central Station wel hier. Allemaal Japanners. Duizenden foto's worden gemaakt. Als het kan ook nog groepsfoto's. Als de trein weg is, is het perron weer voor mij alleen en kan ik rustig mijn fotootjes schieten.

Nou dat was het wel zo'n beetje.
Morgen vlieg ik naar Brisbane om een kennis en een neef te bezoeken. Robbie Williams geeft daar morgenavond een concert dus wie weet.

Als ik voor de Kerst niets meer van me laat horen wens ik een ieder een vrolijk kerstfeest.

Greetz and see ya,

Henk

• 12 December 2006 - 08:57

Gerben Carla Jack:

Ha die broer,hoe gaat ie?
    Vandaag dagje vrij,dus tijd zat om te reageren.
    zo te lezen vermaak je je prima.da`s mooi man,endat doen wij ook.
    O ja,laatst naar een concert van IRON MAIDEN geweest,hartstikke mooi en gezellig . Verder weet ik eigenlijk niks meer.Nou de groeten,en goeie feestdagen en verjaardag.

• 12 December 2006 - 22:26

Mantle5:

Hoi Henk,

Nee, wij zijn je niet vergeten. Druk bezig met pakjes avond enz. Nu is dat voorbij - is Kerst om de hoek. Hier gaat alles ze gangetje. Afgelopen weekend de Kerstmarkt gehad in Loo. Was wel druk en je merkt dat het winter wordt. Wij hebben jouw gezicht met camera om je nek gemist. Ingrid was lekker broodje shoarma's aan het verkopen. Volgens mij was het heel druk bij haar. Ik heb Robbie 2 keer gezien, was wel leuk. Als je wel gaat - probeer zo dicht mogelijk bij het podium te komen. Als je te ver bent, hoor je alleen maar echo’s. Verder nieuws -Wij krijgt een hond. De kerst boom wordt in de loop van de week opgezet. In Oz wordt het steeds warmer. Het moet wel gek zijn Kerst te vieren in je zwembroek. Hier merk je wel dat het winter wordt. Kaarsjes overal aan het branden. Je reuk openhaard lucht net naar Battumse afslag. Sneeuw - nergens te zien - trouwens ook niet in de Alpen. Op veel piesten is het groen, dus het wordt een laat begin voor winter dit jaar. Afgelopen zaterdag zijn wij begonnen met de opbouw van spoken. Nou Henk, dat was het van onze kant. Kom op met de foto’s – je hebt een foto cadeau van ons gekregen. Maak iedereen hier jaloers! Ik lees je verhalen weer opnieuw en opeens duiken bij mij herenneringen aan die ik was al vergeten.

Groetjes en het gaat je goed. Laat de Japanners niet onder je voeten lopen! Doei - de Mantle5

• 17 December 2006 - 13:00

Ingrid:

Hoi Henk.
    Martin en eveline Stegeman hebben een zoon.
    Wessel is zijn naam.
    Zo nauw weet de hele familie het,groetjes aan iedereen.

• 17 December 2006 - 14:22

Herman En Janny:

hoi henk
    we volgen je op de voet, leuke verslagen, en dan die geweldige foto's, we wachten op meer. henk van deze kant wensen we je een fijne kerst en een geweldig 2007.

• 19 December 2006 - 09:35

Martin En Jannie:

Hallo Henk,
    Je hebt weer veel gedaan de afgelopen tijd zo te lezen. Ook de foto's zijn prachtig.Wij vroegen ons af hoe daar nu kerst wordt gevierd.Misschien zou je wat kunnen vertellen over de Down Under tradities.Vanuit Nederland wensen we jou een Merry Cristmas van Martin,Jannie,Loes en Roos.

• 23 December 2006 - 15:58

Jawin En Jeanet:

He Henk!

we hebben net via het loos alarm je site ontdekt! Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! De foto's zijn prachtig, wat een belevenis. Tja, zo zie je nog eens wat, he! Geweldig!!
    Hier in 't Venne gaat het prima, niks bijzonders. We wensen jou vanaf het koude Loo hele fijne en bijzondere feestdagen en een voorspoedige voortzetting van je reis in 2007. Geniet er maar lekker van!!

Jawin en Jeanet

• 22 Februari 2007 - 14:17

Ron :

He Henk, hier Ron uit Cairns.... we hebben een paar avondjes aangezeten weet je nog? Met die maffe zuipende Engelsen en Yvonne.Eindelijk ns je berichten gelezen, grappig... ik herken alles( van down under dan).
    Je geld is nog niet op zo te zien, dus veel plezier verder, en let een beetjje op dat hondje he, voor je het weet vreten ze em op....
    bye,
    Ron