Rood kreeftje
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
05 Maart 2007 | Vietnam, Mui Ne
Bedank voor alle leuke reacties van jullie kant. We hebben het prima naar ons zin maar witte Ingrid is na één dag al een beetje veel rood. Niks gewend hè. Maar goed we zitten heerlijk aan het strand in een leuk huisje en vermaken ons prima.
Maar eerst mijn verhaal even afmaken van mijn reis van Phnom Penh (Cambodia) naar Saigon (Vietnam). Als je hier (Azië) afspraken maakt met iemand gaat het bijna altijd goed. Bijna zeg ik erbij want nu ging het mis. 's Morgens om 05.00 uur op omdat ze me om 06.00 uur komen afhalen bij het guesthouse. Henkie staat dus netjes met z'n backpackje klaar op de afgesproken tijd op de afgesproken plaats. Maar geen busje, tuk-tuk of motorfietsje die me op kwam halen.
Dan komt er iemand vragen waar ik naar toe ga. Uhhh Saigon met de bus van 06.30 uur (het is dan inmiddels al 06.45 uur). Paniek in de tent. Iemand pleegt een boos telefoontje en voor je het weet wordt je in een tuk-tuk gepropt en in een halsbrekende rit bij het busstation afgeleverd. Wat blijkt (logisch) bus weg. Iemand weer bellen, dan wordt er een keer geschreeuwd en voor je het weet zit je met je backpack achterop een motorfietsje door de spits van Phnom Penh om de bus in te halen.
Na een bijna ongeluk kom je dan aan bij de bus die netjes staat te wachten.
Wat blijkt nu het geval, ze waren me gewoon vergeten. Later hoorde ik van iemand uit de bus dat ze de helft waren vergeten op te halen. Maar goed alles kwam toch weer op z'n pootjes terecht.
Het bovenste slaat op een zin die ze hier altijd zeggen als ze de rest van de wereld vergelijken met Azië.
SAME SAME But Different. Elke backpacker loopt hier dan ook met een shirtje rond met die tekst erop. Je blijft lachen.
Na een hobbelige reis (ze zijn hier met de weg bezig dus het zal wel snel beter worden) kom je aan bij de grens met Vietnam. Na enige formaliteiten is dat dan ook gepiept en dan kom je aan in Saigon (Ho Chi Minh City). En dan weet je niet wat je ziet. Straten vol motorfietsen met af en toe een auto en een luid toeterende bus.
De straat oversteken is een avontuur maar als je eenmaal weet hoe het moet is er niks aan de hand.
Gewoon gaan lopen en oogcontact houden met de bestuurders en dan komt het helemaal goed, ze vliegen dan aan alle kanten langs je heen. Je hartje slaat in het begin wel eens over.
Na een paar dagen Saigon Ingrid opgehaald op het vliegveld (vertraging) en nu zijn we dus samen om de laatste maand samen Vietnam te verkennen. De busticket is geboekt evenals de terugreis van Hanoi naar Saigon.
We hebben een schema gemaakt om alle dingen te zien die je moet zien.
So far so good.
Tot de volgende keer,
Henk, Ingrid en Woef.
PS. Ik ben blij dat Woef Ingrid aardig vindt.
05 Maart 2007 - 10:00
Mantle-5:
Veel plezier! -
05 Maart 2007 - 12:14
Gertien:
Lekker weekend gehad. Heel veel plezier nog samen.
Groetjes Marcel Gertien Sienna Ragnar Taira -
05 Maart 2007 - 16:16
Bertus:
sorry maar was het niet beter om dat laatse beetje haar te laten zitten I.V.B met de zon of op kans voor zonnesteek in ieder geval nog veel plezier daar samen maar als ik de fotos zie zal dat wel lukken lllllaaaaattttteeeerrrr -
05 Maart 2007 - 20:00
Erik,janneke,:
wij wensen jullie een gezellige vakantie toe en lekker bijkletsen
groetjes erik,janneke,marlon en lieke -
05 Maart 2007 - 22:26
Mantle5:
Weer een reactie van ons...
Krijgen wij meer foto's van Henk nu Ingrid er is? Henk je zit nu iets meer Westies eruut - schone boxen en T-shirt. Ingrid je doet hem goed. Ingrid is het sikje af?
Groetjes -
07 Maart 2007 - 09:32
Peter En Natasja:
Hoi Henk en Ingrid, een tijdje de verhaaltjes niet gelezen omdat ik net uit Rusland terug ben i.v.m. IJsracewedstrijden met Rene.
Mooie verhalen en dito foto's veel plezier met elkaar en tot volgende maand.
Groeten -
07 Maart 2007 - 15:08
INGRIDENTON:
Geweldig dat Ingrid goed is aangekomen dat wordt dus genieten met z'n tweetjes.Hier is inmiddels ook het een en ander gebeurt maar dat horen jullie wel als je weer terug bent in ons kikkerlandje waar de regen af en toe met bakken de hemel uit komt.Een zonnetje zou wel eens lekker zijn dus stuur een schijntje deze kant op zodat alles weer wat vrolijker wordt. Wel allebeide GENIET. -
07 Maart 2007 - 18:47
Harry En Joke :
Hallo Ingrid en Henk
Donderdag 1 Maart om 22.02 uur zijn we opa en oma geworden.
Het is een meisje Myrthe ze woog 2790 gram en 49 cm lang.Ze is geboren met een keizersnee. Maandag 5 Maart mochten moeder en kind naar huis.Wij konden jullie niet eerder bericht doen omdat we de CP stuk hadden.
Verder nog een hele fijne vakantie
Groetjes Joke en Harry -
07 Maart 2007 - 20:18
Martin En Jannie:
Hallo Beiden.
Hopelijk heeft Ingrid ook een goede reis gehad en gaat het nog goed met haar schouder. Fijne vakantie van ons