Pakse
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
09 Februari 2007 | Laos, Vientiane
De laatste keer dat ik wat van me liet horen zat ik in Vientiane de hoofdstad van Laos. Volgens twee Canadese meiden (geboren in Laos maar al op hun tweede gevlucht met de familie voor het toenmalige regime)is de stad in vijf jaar gigantisch veranderd. Ze waren hier nl. in 2002 nog.
De eerste twee dagen doorgebracht met een aantal mensen die ik kende maar die gingen een andere richting als dat mijn plannen waren. Dus ik was weer alleen.
Vientiane is een redelijk grote stad met heel verschillende delen. Zo loop je over mooi geplaveide wegen met mooie trottoirs en even later wandel je door smalle stoffige steegjes met opgebroken stoepen en allemaal rotzooi op de weg.
In het donker is het helemaal uitkijken. Af en toe ontbreekt er een riooldeksel (in het trottoir). Gelukkig is het s avonds niet zo druk dus ik loop dan meestal over de weg.
In Vientiane staat een replica van de Arc de Triomphe uit Parijs. Ik heb dat ding een paar keer bekeken maar hij lijkt er niet echt op. Hij is opgetrokken uit beton wat door de Amerikanen geschonken was om er een startbaan van te bouwen voor het vliegveld.
Het ding wordt daarom ook wel verticale startbaan genoemd!!!! Ook nog een aantal tempels bekeken waaronder het beroemdste monument van Laos. Ik houd niet zo van tempels maar ik heb er een gesprek gevoerd met een aantal monniken die op deze manier hun Engels willen oefenen. Over gewone dagelijkse dingen praten ze honderduit en ze verstaan het ook. Maar als je meer wilt weten over het monnik zijn halen ze de schouders op en weten niet meer waar je het over hebt.
Verder is er in deze stad niet zoveel te doen. Wel hebben ze een mooie bar op de vierde verdieping van een gebouw. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de Mekong (ja die weer) vooral tijdens de ondergaande zon. En langs de rivier zijn allemaal eettentjes en terrassen waar het heerlijk vertoeven is.
Gisteravond uit Vientiane met de nachtbus naar Pakse gereisd. Dit had ook nog wel een leuk Laos trekje. Ik had de reis geboekt bij een klein reisbureautje. Ze hadden me verteld dat ik tussen 19.00 en 19.30 uur opgehaald zou worden bij mijn guesthouse. Nou wist ik al wel dat je je daar niet al te veel van aan moet trekken. Maar als ze dan om 20.05 uur pas komen en het ook nog een heel eind is naar de busterminal dan vraag je je wel eens af.
Maar ik kan me er niet druk om maken. Als het mis was gegaan was ik gewoon een dag later gegaan. Gelukkig kwam alles goed.
De bustocht verliep goed. Midden in de nacht nog even een stop. Staan er wel 10 bussen, en wie kom ik tegen, twee Schotse jongens die deel uitmaakten van het stel waar ik anderhalve week mee optrok. Ik had ze in Vang Vieng voor het laatst gezien.
Om 06.30 uur in de morgen in Pakse aangekomen. Ik spring in een tuk tuk waarvan de chauffeur zegt dat ie wel een goed guesthouse weet. Als ik bij het guesthouse kom, kom ik de jongens weer tegen maar ze gaan gelijk door naar het zuiden. We spreken af daar elkaar te ontmoeten over twee dagen. Pakse ligt ook aan de Mekong rivier, maar zo breed als hier heb ik hem nog niet gezien.
Morgen ga ik mee op een tour naar een aantal stammen die in de bergen leven. Schijnen ook mooie watervallen te zijn. Pffff, ik ben de watervallen wel een beetje zat. Maar goed, het schijnt de moeite waard te zijn. Alleen nog even zien of ik nog wat van de prijs af kan krijgen ha ha. Meestal lukt het wel.
Tot een volgende keer.
Henk en Woef
09 Februari 2007 - 14:08
Gerrie Oolbekkink:
Hallo Henk,
Wat maak jij een prachtige reis sommige dingen herken ik zelfs veel plezier nog en tot ziens in holland.
Groetjes Gerrie Oolbekkink -
09 Februari 2007 - 17:44
Bertus:
oei oei oei wat doe ik hier maar ik heb het verder wel naar mijn zin even een vraag doe je nog mee met de bier tap wedstrijden van de biljart dan moet ik je nu op geven kom even terug is wel gezellig laaattteeerr en de mazzel -
12 Februari 2007 - 13:34
Allard:
Indrukwekkend allemaal, maak er een bundel van en het verkoopt ook goed, Binnen!!!ps Goed idee van Bertus, tot de biertap. -
12 Februari 2007 - 16:22
Irena:
Hallo henk, wat fijn dat je het zo naar je zin hebt, maar ach daar waren we eigenlijk ook niet bang voor we hopen dat je nog heel veel lol hebt.
Groetjes en tot later van Jos, Irena, Kevin, Yvonne, Melany en Mark en natuurlijk een poot aan Woef van Wodan