Jungle trek
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Henk
21 Januari 2007 | Thailand, Chiang Mai
Ik heb begrepen dat jullie een fikse storm achter de rug hebben. Nou hier is het weer picobello. Ben al bijna twee weken in Thailand maar heb nog geen wolk gezien.
Na het vorige berichtje ben ik de andere dag naar de beroemde Floating Market geweest. Ik wist dat je er voor 09.00 uur moest zijn om de grote toeristenstroom voor te zijn. Dat heb ik dus gedaan en om 08.15 zat ik al in een bootje die me door de markt voer. Schitterend gezicht al die vrouwen met die hoeden op die allerlei waar willen verkopen. Ik heb dus ook een zak bananen gekocht (10B) en ze smaakten voortreffelijk.
Terug in Bangkok heb ik eens geinformeerd hoe naar het noorden te komen. Was nog een hele toer want alles (bus en trein) was volgeboekt.
Maar na nog een dag wachten kon ik alsnog mee met de nachtbus (weinig beenruimte) naar Chiang Mai. Daar aangekomen eerst maar eens onderdak gezocht en gevonden bij een alleraardigs vrouwtje die bijna geen Engels kan. Ze wordt, als het moeilijk wordt, bijgestaan door haar dochter.
Chiang Mai is een stuk rustiger dan Bangkok. En het centrum is helemaal te belopen. Eettentjes volop (nog geen MacDonalds of Kentucky Fried Chicken gegeten) en het smaakt allemaal heerlijk. 's Morgens altijd ontbijten bij een vrouwtje op een markt. Ze maakt heerlijke Banana Egg Pancakes. En de vrouw die tegenover haar staat verkoopt vers gesneden fruit.
Chiang Mai is de uitvalsbasis voor jungletrekking. Dat heb ik dus ook gedaan. De trek die ik geboekt had was wat nieuws en het was de eerste keer. Kleine groep en naar gebieden waar ze voorheen niet mochten komen.
De autotrip (met z'n elven in een pick-up truck) er naar toe was heftig. ( Woef vond het wel leuk want die zat op het dak) Na twee uur smalle, steile en zeer hobbelige bergpaadjes ben je het wel zat. Maar daarna was het geweldig.
Omdat het de eerste keer was ging de touroperator zelf ook mee. Hij ging foto's maken voor de website en had de dag ervoor net zijn eerste camera gekocht. Ik zag hem stuntelen en heb hem aangeboden dat hij wel foto's van mij mocht gebruiken. (Ik ga er zo naartoe om het een en ander uit te wisselen. Misschien zit er wel een gratis tripje in haha).
Na vele bergen, rijstvelden, buffels enz. kwamen we in een dorpje waar een van de gidsen zelf was geboren. (Hij noemde zich Uncle Sam. Hij lachte altijd heel aanstekelijk om z'n eigen grappen) Varkens en kippen liepen rond en we hadden een prachtig uitzicht over de bergen. Er was geen electriciteit dus alles moest bij kaarslicht gebeuren.
Het eten was heerlijk (op een kampvuur bereid) en 's avonds kwamen alle kinderen uit het dorp ons toezingen.
Natuurlijk moesten de gasten ook wat doen wat soms zeer hilarisch was. Wel eens een Koreaan om een kampvuur zien dansen op gezang van een Canadees??.
De volgende dag werd de groep opgesplitst. Acht van de groep bleken de 2-daagse trek te doen zodat we met z'n drieen overbleven. Inclusief twee gidsen begonnen we aan een lange zware tocht. Het was bloedheet en de paden waren soms heel steil. Maar als je dan een lunchpauze hebt bij een schitterende waterval vergeet je dat gauw.
Vooral als je dan later op de middag het jungle kamp ziet waar we zouden overnachten. Schitterend gewoon. In een heel smal dal met een van de rotsen klaterend stroompje en een aantal met riet bedekte huisjes. De douche was een lange bamboestok waar water uitstroomde. De WC was te bereiken via een boomstam over een stroompje.
's Avonds werd het steenkoud maar gelukkig hadden we een heerlijk kampvuur. De Canadese jongen in de groep bleek een zeer goede gitaarspeler te zijn. (nog nooit een amateur zo mooi Sultans of Swing horen spelen op een akoustische gitaar.)
's Nacht slapen met drie dekens over en nog koud.
De volgende morgen vroeg op (brrr) en weer verder. Na alweer een schitterende tocht kwamen we weer terug in de bewoonde wereld. Hier werden we op olifanten gezet en hebben een tocht van een uur gemaakt. Na de olifanten, bamboe raften. Met aan elkaar gebonden bamboe stengels een rivier af. Dit was helemaal fantastisch.
Het is nu zondagmorgen in Chiang Mai, ga zo naar de toeroperator voor de foto's en dan wil ik een kookles doen morgen. Schijnt de hele dag te duren.
Zo dat was het weer van mijn kant. Ik weet niet waar het volgende berichtje vandaan zal komen. Misschien ga ik nog noordelijker in Thailand (misschien weer een trek) of ik ga in de loop van de week al naar Laos.
Greetz,
Henk.
21 Januari 2007 - 07:56
Fam. Ruijsch.:
He,Henk alles goud?
Schitterende foto`s hoor,
en prachtig weer.
hier waaide het zo hard,dat de hunnebedden in drente zelfs zijn verplaatst hihi.
P.S.;staat je goed,dat pratende kutje op je smoel,haha.
Nou,nog veel plezier verder en de groeten.
Gerben,Carla en Jack.
21 Januari 2007 - 09:57
Annemieke:
Hallo Henk,
Je sikje had ik direct al opgemerkt. Daarna nog even de tekst van je broer gelezen, hahaha. Van je familie moet je het maar hebben.
Mooie foto's. Gisteren samen met Ingrid op de aardbol gekeken waar je zat. Groeten uit het nog erg winderig, regenachtig Nederland. Anton en Annemieke -
21 Januari 2007 - 10:45
Bertus:
he baardmans het lijkt me daar wel heel erg mooi jammer dat ik niet mee ben gegaan maar hier is het ook wel ok na een frise wind kijk je er hier ook weer vrolijk tegen aan de groeten van een man zonder baard -
21 Januari 2007 - 15:01
Gertien:
He Henk dat vrouwtje met hoed in dat bootje op de floated market is volgens mij de zelfde als 16 jaar geleden. Wat een prachtige foto's weer. Nog een goeie reis verder.
Groetjes Marcel Gertien en kids -
06 Februari 2007 - 20:57
Henny Bouwman:
Hoi Henk,
Wat leuk om regelmatig wat van je tehoren.
Aan de "mooie kiekjes" is tezien dat het er erg mooi is en je er van geniet.
In Bathmen is het genieten het is er koud en wat positief is dat Emiel-Marloes en Mike zijn verhuist naar een ruimer huis in Bathmen die er erg mooi uitziet al weer tevreden mensen.
Groetjes ut Battum
Teunis en Henny